Epres joghurt torta
Hugi recept
Hozzávalók:
4 tojásból piskóta
6 kis doboz Könnyű és finom epres joghurt
4 evk cukor
1 cs. főzhető zselatin
1 cs. piros torta zselatin
5 dl hulala tejszín
Először 4 tojásból piskótát sütünk, majd kihűtjük.Míg hül a piskóta
elkészítjük a krémet.
Ehhez a joghurtot, a cukrot és a zselatint összemelegítjük, éppen csak langyos legyen, majd ezt is félretesszükhűlni.
A tejszínhabot kemény habbá verjük.Ha kihült az epres krém, de ne
kezdjen még el keményedni, beleforgatjuk a tejszínhab felét, a másik fele
tejszínhab a díszítéshez kell.
A tortaformát kibéleljük alufóliával és beleöntjük az epres masszát és erre ráhelyezzük a piskótát amit kissérányomunk.
Hűtőbe tesszük legalább 5 órát,én egy egész éjszakát benthagytam.
A tortát tálcára borítjuk és leszedjük róla az alufóliát.
A pirostorta zselatint a tasak papírján leírtak szerint elkészítjük és a tortatetejére tesszük. én körbe szoktam keríteni a tortát sütőpapírral hogy azselé ne fojjon le róla.Ezután visszatesszük néhány percre a hűtőbe majd
tejszínhabbal díszítjük./Ami nekem nem nagyon megy./
Megj.: Ez a torta a lányom kérérsére készült, ugyanis névnapjára rózsaszín
tortát kért.
Jó étvágyat!
|