Narancsos-mazsolás keksz
Hozzávalók: 50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojás
1 csomag vaníliáscukor
1 csipet sütőpor
1 csipet só
2 narancs reszelt héja
10 dkg mazsola
Elkészítés:A mazsolát 1 dl langyos vízbe megáztatjuk kb fél órát , majd lecsöpögtetjük.A margarin puha legyen.A hozzávalókat egy tálba tesszük és össze dolgozzuk.Ha nem akar összeállni, akkor tejfölt tehetünk bele.Amikor összeállt a tészta, akkor ketté vesszük és mind a kettőt henger alakúra sodorjuk kb. 5 cm átmérőjűre.Folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de tovább is lehet . A sütőt előmelegítjük 175 fokra /alul-felül sütésre/.A tepsikbe,mert nekem kettővel lett,sütőpapírt teszünk.Kivesszük a hengereket a hűtőből és 1 cm vastag karikákat vágunk és sorba belefektetjük őket a tepsibe.Nagy helyet hagyjunk közte,mert majdnem a duplájára megnő.Azért kell ilyen vastagra szeletelni hogy puha legyen a keksz.Kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
|