Csokis madártej szelet
Piskóta:
8 tojásfehérje
8 evk. cukor
8 evk. liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
Krém:
2 cs. csokoládés puding
2 evk cukor
6,5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliáscukor
2 evk. kakaópor
Tetejére:
4 dl. Hulala tejszín
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet, amit előzőleg össze kevertünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe megsütjük. Ha megsült a sütőpapírt lehúzzuk az aljáról és hűlni hagyjuk.
A krémhez a pudingport összekeverjük a 2 kanál cukorral és a tejjel sűrűre főzzük,majd kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliáscukorral és a kakaóporral. Majd a kihűlt pudinggal összeturmixoljuk.
A piskótára rákenjük a krémet, majd a habbá vert tejszínhabot. Hűtőbe tesszük kb. két óra múlva fogyasztható.
Megj.: Az ötletet a madártej szelet adta. De mivel nem volt tojásom és vaníliapudingom, de viszont a fagyasztóban volt tojásfehérjém és a szekrényben csokipuding így ez jött ki belőle.
Jó étvágyat!
|
IBOLYA!!!!!!!
Nagyon jól néz ki, biztosan finom.