Kijevi krémes
Hozzávalók tésztához:
-40 dkg liszt
-15 dkg kristálycukor
-1 cs. sütőpor
-4 tojássárgája
-1 ek. tejföl
-20 dkg margarin
-baracklekvár
Tetejére:
-4 tojásfehérje
-15 dkg porcukor
-25 dkg darált dió
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem, bele keverem a diót. A tészta
hozzávalóit összegyúrom 3 részre osztom. Sütőpapíron egyesével kinyújtom, mert
nagyon vékonyak a lapok. Megkenem vékonyan baracklekvárral és a diós habbal a
még nyers lapokat. Így sütjük meg egyesével a lapokat. Mikor megsül óvatosan lehúzzu
az aljáról a papírt.30x35 tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig
sütjük. Lehet kisebb tepsin is sütni akkor kicsit magasabb lesz.
Krém:
-2 cs. vaníliás pudingpor
-5 dl tej
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
-1 cs. vaníliás cukor
A tejet a pudinggal sűrű krémmé főzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom.
Ha kihűlt a főzött krém összekeverem a kettőt és beleteszem a vaníliás cukrot.
Összetöltöm a kihűlt lapokat. A tetejére nem kell krém. A tetejére csurgathatunk
olvasztott csokit. Másnap szeletelem.
Jó étvágyat!
|