A sütemény a nők lapjából készült.
Meggyes-kókuszos brownie
Soginő készítette
Hozzávalók 20-24 darabhoz:
13 dkg Rama margarin feldarabolva
20 dkg étcsokoládé apróra vágva
24 dkg cukor
15 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanálnyi kakaópor
2 tojás könnyedén felverve
6 dkg kókuszreszelék
15 dkg meggy
2 tojásfehérje
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy szögletes formát vajazunk-lisztezünk, vagy kibéleljük sütőpapírral. Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A margarint és a csokoládét egy közepes lábasban, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Kis lángon, forralás nélkül addig főzzük, amíg a keverék krémessé válik, utána langyosra hűtjük. Az egész tojást 8 dkg cukorral laza habbá verjük, majd a csokoládés-vajas masszához keverjük. Hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, a lisztet és a kimagozott, lecsepegtetett meggyet. A keveréket az előkészített formába öntjük. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és a tészta tetejére kenjük. Mérsékelten meleg sütőben kb. 40 percig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni, csak ezt követően vágjuk kockákra.
|