Paradicsom saláta
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 kis fej lilahagyma
4 szem koriandermag
só, fehérbors, bazsalikom,
néhány csepp ecet
1 evk olivaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat megmosom, kettévágom és kb.3-4 mm-re felszeletelem, salátástálba teszem. A lilahagymát is megtisztítom a száraz héjától szintén ketté vágom és 1-2 mm-re felszeletelem, hozzáteszem a paradicsomhoz. A koriandermagot mozsárba összetöröm így adom a salátához. Fűszerezem sóval, borssal, 4-5 levél apróra vágott bazsalikom levéllel (helyette szárítottat is lehet használni), rácsepegtetem az ecetet végül az egészet meglocsolom az olivaolajjal és óvatosan összekeverem. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!
|