Meggyes-krémes piskóta
Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
4 tojás,
1 üveg meggy befőtt (720 ml),
1 citrom reszelt héja,
1 és fél teáskanál sütőpor,
margarin a tepsi kikenéséhez és zsemlemorzsa a szóráshoz,
Krém:
20 dkg puha vaj,
5 dl tej,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliás puding por,
1 csomag vaníliás cukor,
Máz:
2 tasak piros tortazselé
meggy befőtt lé,
A meggyet kimagozzuk, levét lecsepegtetjük,de nem öntjük ki a befőtt levét.
A margarint kikeverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal, végül egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztbe elvegyítjük a sütőport, majd a masszához adjuk. A tepsit kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával és bele simítjuk a tésztát. A gyümölcsöt egyenletesen eloszlatjuk rajta és mérsékelt tűznél kb 20-25 percig sütjük.
Közben a vaníliás pudingot a tejjel és 2 kanál cukorral megfőzzük és folpackkal lefedve kihűtjük. A vajat a porcukorral a vaníliáscukorral habosra keverjük és a már kihűlt pudingot kanalanként belekeverjük, a kihűlt tésztára simítjuk és hideg helyre tesszük pihenni minimum 1 órára.
A félretett befőttlé felhasználásával a tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük és a hideg sütemény tetejére öntjük középről kifelé haladva. A süteményt ismét hideg helyre tesszük akár egy egész éjszakára is. Ha a zselé már szépen megkötött a süteményt háromszögekre vágjuk.
Jó étvágyat!
|