A tojások sárgáját a cukorral keverjük és hozzáadjuk sorba a többi hozzávalót.
A masszát ketté vesszük és a másikba 2 evőkanál kakaót keverünk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és elosztva 2 fele a kakaós és a fehér masszához adjuk óvatosan.
Egy tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. Közepéről elkezdjük rakni 2 evőkanál fehér majd 2 evőkanál kakaós masszát és egymásra szépen még el nem fogy massza.
Előmelegített 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Krém:
25 dkg margarint felolvasztunk, teszünk bele 1 csomag vaníliás cukrot 4-5 evőkanál cukrozott kakaót 2-3 evőkanál porcukrot, 1 evőkanál rumaromát és jól kikeverjük. Majd betesszük a hűtőbe hogy megdermedjen.
Amikor kész a torta és kihűlt 2 helyen elvágjuk, és a krémmel megkenjük úgy hogy a tetejére is hadjunk.
Szia Ibcsi !
Elkészítettem tegnap a tortát, valami mennyei!!
Ma a család azt reggelizte nem akartak mást enni. Nagyon puha, nincs kiszáradva. Maradt egy kis krém még azt kentünk rá.
Csak így tovább. Várom további receptjeidet.