/ sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kis fej vöröshagyma, fokhagyma, paprika,
burgonya /
Só
Bors
Pirospaprika
1 kis darab kolbász
A zöldségeket megtisztítjuk és hosszúkásra vágjuk, a vöröshagymát és fokhagymát egészbe hadjuk.
Edénybe 2 evőkanál olajon 1 evőkanál lisztet pirítunk, és amikor barnás színű hozzáadjuk, a pirospaprikát elkeverjük és beletesszük a zöldségeket, a babot, kolbászt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje és feltesszük főni. Amikor majdnem puha galuskát szaggatunk bele és készre finom puhára főzzük.
Grízgaluska
1 tojást villával habosra keverek csipet sót és borsot teszek bele és annyi grízt, hogy krémes állagú legyen. 1 órát pihentetjük.
A gríz ennyi idő alatt megszívja magát és jól szaggatható lesz.