A hús az lehet, ki mit szeret, marhahús, sertéshús, csirkehús, kakas.
A húsokat megmossuk, felszeleteljük, attól függ, miből készítjük a bográcsost.
Először is tüzet rakunk, majd a bográcsot fölé tesszük és beletesszük a zsírt és az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük, és” közbe jó kis zsíros kenyeret lopkodunk „
Amikor kész kicsit lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát 4 evőkanálnyit összekeverjük a hagymával, majd a húst, a reszelt fokhagymát, a paradicsomokat, paprikákat, 1 evőkanál borsot és ízlés szerint sót. Visszatesszük a tűzre, és ha kel öntünk alá pici vizet.Készre főzzük. Ha a leve párologna, utána öntünk.
Egy jó beszélgetés mellett jó időt kívánva jó bográcsos ételek elkészítését kívánom!