3 dl vízet langyosítunk és belemorzsoljuk az élesztőt belekeverjük az 1 tojást 1 teáskanál sót és 1 teáskanál olajt.
Ezt fakanállal annyi lisztel, dolgozzuk el, hogy könnyű tésztát kapjunk, és ne ragadjon a fakanálhoz a tészta. Meghintjük, a tetejét lisztel és fél órára kelni hagyjuk.Amikor megkelt kiborítjuk a tésztát és ujjnyi vastagra nyújtjuk és egy 2dl pohárral kiszaggatjuk. Leterítjük és kicsit itt is hagyjuk kelni.
Olajat melegítek serpenyőben és a lángost, kicsit kézzel széthúzva pirosra sütöm mindkét oldalát.
Tejföllel, sajttal megszórom.
Fokhagymás olaj.
2 evőkanál olajat felhevítek és levéve a tűzről 2 gerezd fokhagymát reszelek bele.
Én tölteni is szoktam a lángost kolbásszal, virslivel, pizza krémmel…..
Ilyenkor a ki szaggatott tésztát-picit széthúzom, beleteszem, pl. szeletelt kolbászt a felére és a másik felét ráhajtom és óvatosan összenyomkodom a szélét.
Burgonyával is el lehet készíteni de akkor puhább lessz a tészta.