-Megmosom a húst és hideg vízbe felteszem főni, úgy hogy ellepje.
Amikor felforr, leöntöm róla a vizet és a húst is leöblítem.
Felteszem főni újra és ilyenkor már lehet ízesíteni és nem kell lehabozni.
- Soha nem, használok húslevesekhez, ételízesítőt, leveskockát.
-Lassan épp hogy forrjon, gyöngyözzön a leves úgy főzöm.
Marhahúsleves
- 2 kg marhahús / ebbe velős csont is legyen /
- 1 kg vegyes zöldség / répa, zöldség, zeller, karalábé, kelkáposzta, vöröshagyma, fokhagyma, burgonya /
- 6-8 db szemes bors, 2 evőkanál só
A húst felteszem a fent leírtak szerint. Amikor kiforráztam egy tiszta edénybe felteszem főni és a forrástól számított 1 óra múlva teszem bele a zöldségeket, sót, borsot és kb. 2-3 óráig főzöm lassan. A hústól függ a főzési idő.
Külön kifőzött tésztával tálalom.
A velőt sóval, borssal ízesítem és pirítóssal tálalom.