-Megmosom a húst és hideg vízbe felteszem főni, úgy hogy ellepje.
Amikor felforr, leöntöm róla a vizet és a húst is leöblítem.
Felteszem főni újra és ilyenkor már lehet ízesíteni és nem kell lehabozni. -Nem, használok húslevesekhez, ételízesítőt, leveskockát.
-Lassan épp hogy forrjon, gyöngyözzön a leves úgy főzöm.
Raguleves
1 egész csirke / vagycsirke aprólék
1 kis fej hagyma
2 db nagyobb répa
1 db zöldség
2 maroknyi borsó
1 evőkanál só, 2 csipetnyi őrölt bors
Fél csomag tészta
A csirkét megmosom, feldarabolom. A hagymát kevés olajon megdinsztelem. Belerakom a húsokat a kockára vágott zöldségeket és fedő alatt megpuhítom. Majd megfűszerezem és felöntöm vízzel. Amikor majdnem kész és puha a hús akkor teszem bel a borsót.
Van, amikor grízgaluskát főzök bele a levesbe. Van, hogy tésztát főzök ki külön sós vízbe, és amikor kész a leves akkor rakom bele.