A pacalt előtte lévő nap ecetes vízbe teszem, fél órára majd kicsit megtisztítom, tenyérnyi darabokra vágom. Edénybe teszek vizet és 1 nagy fej hagymát belerakok 4 felé vágva. A pacalt beleteszem és 1,5 órán keresztül főzöm /abálom/. Amikor kész leszűröm, kihűtöm és utána vékony szeletekre vágom és elteszem másnapra a hűtőbe.
A körmöt jól megmossuk. A hagymát üvegesre dinszteljük, majd beletesszük a körmöt, pacalt, paprikát, paradicsomot, reszelve fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát ízlés szerint és erős paprikát. Annyi vízzel öntjük fel, hogy csak félig lepje el a húsokat. Lezárjuk a kuktát és forrás után 1 órát főzzük. Levesszük a kukta tetejét és még fél órát rotyogtatjuk.